IV Congrés de la CiberSocietat 2009. Crisi analògica, futur digital

Tu crees el Congrés!

Un living congress?


Living Congress és una nova formula de congrés en línia amb un alt component experiencial i participatiu. És un espai online especialment dissenyat per a la presentació i l'intercanvi d'anàlisi, reflexions, investigacions i experiències de persones de perfils diversos, interessades en temàtiques cibersociales des de totes les parts del món.

En un Living Congress són els seguidors, participants i col·laboradors qui van modelant, construint i fent evolucionar el Congrés mitjançant mòduls i etapes que se succeeixen en el temps.

Living Congress és una idea originària de l'Observatori de la CiberSocietat i el seu equip directiu del IV Congrés de la CiberSocietat en el seu afany per continuar innovant en les seves iniciatives en la xarxa.

Què hi trobaràs?


Al Living Congress IV Congrés de la CiberSocietat s'aniran succeint durant el 2009 diversos mòduls o etapes de participació en els quals pots anar intervenint en funció dels teus interessos. La participació al Living Congress va començar al març amb el mòdul "Construeix el Congrés" que plantejava diverses activitats modulars consecutives prèvies a la discussió de comunicacions.

Us convidem a aquesta experiència única de participació, creació i innovació a la xarxa que ja ha començat. Si t'has perdut algun dels mòduls anteriors pots esbrinar que va passar des del bloc del Living Congress.

Mur sobre Crisi analògica, futur digital?

Aquesta quarta edició del congrés, després d'una disputada elecció d'entre més de 500 propostes enviades pels participants de la fase prèvia (maig 2009), es presenta amb un lema una mica provocador: Crisi analògica, futur digital? Que et suggereix? Deixa la teva opinió en el Mur!

Call 4 papers multiformat

La participació principal en el congrés segueix sent a través de les comunicacions, que, en aquesta ocasió i seguint amb la filosofia d'innovació congressual per la qual apostem, poden ser també en format multimèdia. El Call for papers o crida a comunicacions ha estat obert fins al 5 d'octubre, i s'han acceptat més de 400 comunicacions.

Experiències paral·leles

Des del mes de setembre, tal com està succeint amb la discussió del lema actual del congrés, s'ha obert un nou espai d'experiències paral·leles a tall de tallers previs a la discussió de comunicacions, en les quals també pots participar.

Com s'han definit els temes del congrés?


L' Observatori de la Cibersocietat i el Citilab us plantegen l'aventura de participar en el primer "congrés viu".

La IV edició del Congrés de la Cibersocietat ha apostat per desenvolupar un congrés online que es defineix, construeix i evoluciona a partir de les visions i de les aportacions dels seus seguidors, participants i col·laboradors. Us convidem a aquesta experiència única de participació, creació i innovació en la xarxa que ja ha començat.

Ja tenim... 1 lema, 90 temàtiques i 1000 formes de viure el congrés que han estat definides pels 500 participants de "Construeix el congrés".

Durant el mes de març i abril hem obert un procés participatiu per dissenyar entre tots el context temàtic del congrés (això són els àmbits generals en els quals s'emmarcarà), en el qual han participat més de 500 persones.

Al llarg d'aquesta consulta s'han aportat al voltant de 550 lemes, més de 1.000 propostes temàtiques per al debat i més de 600 combinacions de sensacions (Geolocalización, música, sabor y aspecto) que identifiquessin l'esperit informal del congrés.

D'entre tots els lemes rebuts, i després d'un procés deliberatiu en el qual ha participat l'àrea estratègica i el comitè de suport a l'organització del congrés (al voltant de 100 persones), s'ha escollit el lema "Crisi analògica, futur digital".